Професорът по вирусология представи в Русе книгата си Псевдоним Вирус с

...
Професорът по вирусология представи в Русе книгата си Псевдоним Вирус с
Коментари Харесай

Радка Аргирова от Русе: У нас се отделя много малко внимание на хора, които се занимават с наука

Професорът по вирусология представи в Русе книгата си " Псевдоним " Вирус " с багра измама "

У нас се отделя доста малко внимание на ориста, живота и активността на хора, които се занимават с просвета, а камо ли с епидемии. За това съм признателна на Русе за поканата довечера да показва книгата за мен " Псевдоним " Вирус " с багра измама ", чийто създател е журналистката Юлия Пискулийска. Това сподели в крайдунавския град проф. Радка Аргирова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че премиерата на книгата е била на 19 декември 2019 година.

" В същия ден прочетох обявата за новата китайска пневмония ", сподели проф. Аргирова.

Председателят на сдружението на Съюза на българските публицисти в Русе Жанета Йорданова, която е уредник на събитието, изясни, че документалната книга споделя за един предан на науката човек, на който постоянно му се постанова да влиза в борби, с цел да потвърди правотата си.

През 1985 година Радка Аргирова придвижва със самолета от Западна Германия в дамската си чанта пластмасови съдчета (матрачета) с кафези, инфектирани с вируса на СПИН, с цел да ги изследва. Ръководена е от високо хуманни съображения и увереността, че доста скоро в България ще е нужна бърза диагностика на избрани рискови контингенти. Намеренията ѝ са положителни, само че тя се сблъсква с предубеждения, страхове, подозрения, че е внесла в страната ни биологично оръжие. Никой не желае да влиза в стаята й, в която тя и лаборантката ѝ работят с клетките. Налага се да дава писмени пояснения пред службите.

Държавна сигурност завежда дело на Радка Аргирова под псевдоним " Вирус " с багра " Диверсия ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР